Honden los in Zandenbos / Zandenplas

Van 02 juli 2017 11:00 tot 02 juli 2017 13:00
Geplaatst door Annelies
Categorieën: Wandelingen
Hits: 532

Honden los in Zandenbos / Zandenplas 
Het Zandenbos en de Zandenplas zijn onderdeel van de Veluwe (Staatsbosbeheer). Het Zandenbos ligt aan de zuidkant (richting Epe) van de A28 en de Zandenplas aan de noordkant (richting Nunspeet).
Het Zandenbos is een uitgestrekt bosgebied waar honden het hele jaar los mogen lopen. Je kunt hier prachtige wandelroutes volgen of gewoon urenlang door de bossen dwalen. Honden mogen (bijna) overal los langs de het gele natuurpad (2,5 km), de blauwe Rondehuisroute (5 km) en de witte Zandenbosroute (5 km). 

Recreatiegebied Zandenplas is een klein bosbad met een strandje. Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden overal loslopen. Na 1 mei is het gebied rond de plas verboden voor honden. Het is mogelijk om beide gebieden te combineren via een tunneltje onder de A28 door.
Parkeren kan op een van de parkeerplaatsen aan de Eperweg . Voor het Zandenbos ga je aan het einde van de afrit richting Epe en dan na 300 meter rechts. Voor de Zandenplas vanaf het einde van de afrit richting Nunspeet en dan na 200 meter links (€4,00 per dag).